Flødekarameller

Flødekarameller

100 g smør

 

2 dl fløde

 

250 g sukker

 

1 dl lys sirup

 

1 tsk vanile

 

Smør smeltes og det andet hældes i gryden.

Koges ved middelvarme i ca 45 min.

 

Her er det meget vigtig at massen har en temperatur på 124 grader, for at det bliver stift.

Rør af og til.

Når massen har kogt 30-45 min. bliver den brun og sejt. Kontroller om den er 124 grader inden den hældes op i en ildfast fad der er beklædt med bagepapir eller smurt ind i olie.

Ejer du ikke en termometer, så prøv om du kan trille en lille kugle af massen, samtidig med den køler lidt af.

 

Karamelmassen stilles koldt og når den er lidt fast, skræres eller klippes den i tern efter eget ønske.

Det kan tilsættes lakridspulver eller cacao i stedet for vanille.

Lad ikke børn selv stå med denne ret, da karamellen er meget varm.

Links til min søsters blog:

http://bmguf.blogspot.dk/