Fastelavnsboller

                             Fastelavnsboller

Dej:

ca. 16 stk

1    dl    mælk

50   g    gær

125 g    blødt smør

1           æg

4 spsk   sukker

375  g   mel

Bagetid: 10 min. ved 225 grader.

Gæren opløses i lunken mælk.

Ælt de andre dele i og ælt grundig og længe.

Dejen hæves 1 time.

Ælt nu dejen grundig igennem.

Rulles ud med kage rulle og skær firkanter på 10 x 10 cm.

Læg 1 spsk. budding eller kagecreme på.

(cremen skal være meget stift for at den ikke løber ud under bagning)

Saml firkanterne til små pakker og klem samlingerne.

Bollerne hæves nu 45 min.

Kan hæves i køleskab natten over og derefter bages.

Bollerne kan også fryses rå. Når de tages op af fryseren, hæves de i køleskab 12-24 timer, eller i stue temperatur i 4-6 timer.

Kan pensles med æg eller mælk men man kan også lade være.