Fondant

Fondant

110 g skumfiduser

25 g vand

400 g flormelis

1 spsk. olivenolie

Kom skumfiduserne op i en skål sammen med vandet og olie.

Sæt skålen ned i vandbad, når vandet begynder at småkoge, skruer du helt ned.

Skumfiduserne skal nu stå og smelte stille og roligt, husk at røre ind imellem. Du kan også smelte det i microovn.

Når de er helt smeltet og der ingen klumper er i, tager du skålen op af vandbadet og kører 3/4 af flormelisen i med håndmixeren.

Hæld resten af flormelisen ud på bordet, kom fondanten ned på(det er meget klisteret), og ælt det hele rigtigt godt sammen.

Fondanten har godt af at hvile en dag, inden du skal bruge det.

Fondanten kan holde sig i et par mdr. i køleskabet. Når du så skal bruge det igen, så tag det ud i god tid, så det kan få stuetemperratur og ælt det rigtigt godt igennem.

NB: Husk at læse dette:

 

Når du har lavet denne opskrift på fondant og tænker: "den er da alt for blød, så jeg kommer lige lidt mere flormelis i". Det skal du ikke, for den er blød og fedet, når den lige er blevet lavet, for den er jo stadig varm eller lidt lun. Kom den i en frysepose og lad den ligge på bordet til dagen efter, så den får stuetemp. Ælt den igemnnem og nu er den klar til brug.

 

Hvis der er fondant tilbage efter du har brugt det du skal bruge til din kage eller andet, og det varer lang tid, før du skal bruge fondanten igen, så læg den i køleskabet. Det kan holde sig 2-3 mdr i køleskabet.

Når du skal bruge det igen, så tag det frem et døgn før du skal bruge det, så fondanten kan få stue temp. igen. Fondanten er nu formentlig blevet hård og tør - men der er råd for dette. Lad os sige at du har en klump på ca. 500g, som skal gøres smidig og blød igen. Følg denne vejledning:

Smelt 6 skumfiduser i 1 spsk. vand.

Læg fondanten i microovnen i ca. 8 sek.

Lav en fordybning i fondanten og kom halvdelen af de smeltede skumfiduser i.

Ælt det godt igemmen og hvis det stadigvæk er lidt hårdt, så ælt lidt mere i.

På den måde kan du få din hårde fondant til at blive lækker smidig igen.

Vær opmærksom på, at når du varmen fondanten i microovnen, så bliver den ret varm i midten, så pas endelig på at du ikke brænder dig :-)