Indbagt mørbrad med bacon

Indbagt mørbrad med bacon

Ingredienser:

 

Fars:

500 gr. hakket kalv/flæsk

salt og peber

2 æggehvider (pasteuriseret)

2½ dl. piskefløde

1 håndfuld frosne haricovert(fine bønner)

1 stor svinemørbrad

1½-2 pk. bacon

Flødekartofler:

1000 g. Rå Kartofler i skiver (mængde efter skøn)

200 g. Porre i skiver (mængde efter skøn)

Revet Muskatnød

½ l Piskefløde

Begge dele sættes i ovnen ved 200 grader i 1-1½ time.

Tips:

Den er meget nem at lave, fylder mere end man tror og smager helt fantastisk. Velegnet både som ekstra god weekendmad men også velegnet til gæster.

Rør farsen sammen med salt og peber, pisk med piskeris eller foodprocessor til kødet er rigtig sejt. Tilsæt æggehviderne og pisk igen til de er helt absorberet. Pisk fløden i, lidt efter lidt. Farsen skal være fast og til at forme.

 

Rens mørbraden.

 

På et skærebræt lægges baconskiverne (i længde som mørbraden), sørg for et "overlab" mellem skiverne.

 

Læg 2/3 del af farsen ovenpå baconskiverne i midten, læg nogle af de frosne haricovert ovenpå farsen, herefter mørbraden, læg nogle haricovert på mørbraden, kom resten af farsen ovenpå og tryk og form farsen omkring mørbraden.

 

"Flet" baconskiverne op omrking fars/mørbrad og læg den i et smurt ildfast fad med lukningen af baconskiver nedad. 

 

Fløde stuvede kartofler:

Kartofler og porrer blandes i et smurt ildfast fad, riv lidt muskatnød over, hæld piskefløde over.